Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kender du Billund Kommunes største talent?

Kender du nogen inden for kultur- og fritidslivet i Billund Kommune, som fortjener at blive hædret? Så er det om at komme til tasterne. Frem til søndag den 9. februar kan du nemlig indstille kandidater til Billund Kommunes årlige Sports- og Kulturgalla.

Den røde løber bliver rullet ud onsdag den 1. april fra kl. 17.30 i Magion, hvor Sports- og Kulturgalla 2019 afvikles. De mange deltagere og deres ledsagere kan se frem til et storslået awardshow med taler, videoklip og festlige indslag fra lokale aktører.

Et hav af priser til både idrætten og kulturen

I år vil der være mulighed for at indstille kandidater til hædring indenfor hele kultur- og fritidsområdet. Nogle priser er gengangere fra sidste år, mens andre er helt nye. De seks priser, udover Æresprisen, ærer tilsammen både præstationer indenfor det sportslige felt og på kulturområdet. 

- Det var en fantastisk oplevelse sidste år. Et flot show med LEGOLAND Billund Garden, som jo er en del af et kulturliv i topklasse, med free-style fodbold og ikke mindst med deltagelse af godt 460 idræts- og kulturfolk i alle aldre og fra hele kommunen. Det er en af årets bedste dage at kunne være med til at hædre alle de imponerende præstationer, der er fra yngste gymnastikhold til vores verdenskendte golfspillere, siger Borgmester Ib Kristensen.

Igen i 2020 vil der være hædersbevisninger til både unge under 18 og de udøvere over 18, der har opnået ekstraordinære toppræstationer ved DIF-godkendte mesterskaber eller tilsvarende, eller som fortjener en hædersbevisning for sin præstation inden for kulturområdet eller fritidslivet.

En forbedret udgave af en succes

Sidste år var første gang med awardshow og uddeling af hele seks priser. Showet fik kæmpe ros fra deltagerne og gentages, mens der er ændret i priserne sådan at man hædrer både idræt og kultur, og så er der altså seks priser plus æresprisen, der uddeles.

- Kultur- og Fritidsrådet fik sammen med forvaltningen stablet et flot show på benene sidste år, og det var rigtig godt at vi fik flere priser og på den måde kunne hædre flere for ekstraordinære præstationer, men evalueringen viste også, at det er svært at sammenligne præstationer indenfor idræt og kultur, og derfor kommer der i år en opdeling med blandt andet både en pris til et kulturtalent og idrætstalent, og jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at uddele priserne og til en stemningsfyldt og lidt højtidelig aften, siger Stephanie Storbank, der er formand for Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune.   

Til sidste års galla var over 460 deltagere fra idræts- og kulturområdet med, da Billund Kommune i maj 2019 uddelte fem priser og 175 hædersbevisninger. Æresprisen gik dengang til bestyrelsen for Naturrum Sdr. Omme for deres store arbejde med at realisere et spektakulært byggeri til 8 millioner kroner. 

Indstil kandidater senest 9. februar

Alle kan til og med søndag den 9. februar indstille kandidater til hædersbevisninger, Æresprisen og de øvrige seks priser til.

Se hvilke priser der kan indstilles til

Indstil kandidater i forbindelse med Sports- og Kulturgalla 2020

Vigtige datoer

  • 9. februar: Sidste frist for at indstille kandidater til både priser og hædersbevisninger.
  • 4. marts: Kultur- og Fritidsrådet udpeger tre nominerede til hver priskategori.
  • 6. marts: Invitationer/billetter udsendes til alle nominerede og prismodtagere.
  • 11. marts: Billetsalget åbner for alle andre interesserede.
  • 25. marts: Billetsalget lukkes.
  • 1. april: Afvikling af Sports- og Kulturgalla i Magion.