Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

COVID-19 breder sig i Billund Kommune

COVID-19 breder sig i Billund Kommune, hvor 22 borgere er konstateret smittet i de seneste syv dage. Et af udbruddene er sket i hjemmeplejen i Grindsted. Billund Kommune får testbiler til både Grindsted og Billund, så borgere, der har mistanke om, at de er smittede med COVID-19, nemt kan blive testet.

COVID-19 breder sig desværre i Billund Kommune. Aktuelt er 22 borgere blevet smittet inden for de seneste syv dage, og Billund Kommune er derfor i øjeblikket en af de hårdest ramte kommuner målt på den såkaldte kommune-incidens (dvs. antal bekræftede tilfælde pr. 100.000 borgere).

Der er flere lokale udbrud af smitten i kommunen. Et af udbruddene har fundet sted i hjemmeplejen i Grindsted/Sdr. Omme, hvor fem hjemmeplejere og tre borgere er testet positiv for COVID-19. Billund Kommune har derfor taget alle forholdsregler for at stoppe smittekæden. Det betyder, at alle ansatte i hjemmeplejen Grindsted/Sdr. Omme er blevet testet. I de tilfælde, hvor en ansat i hjemmeplejen er blevet testet positiv, er hjemmeplejeren sendt i isolation, og alle borgere på den pågældende hjemmeplejers rute blevet kontaktet og testet.

Der vil fortsat blive taget godt hånd om alle borgere, der har behov for hjemmehjælp. Således bærer hjemmeplejere i hele kommunen mundbind og/eller visir i deres daglige arbejde, når de kører rundt til borgerne. I de situationer, hvor en borger er bekræftet smittet eller mistænkt for at være smittet med COVID-19, bærer hjemmeplejeren dertil fuld beskyttelse ved besøg: overtræksdragt, visir, handsker og mundbind.

”Man skal huske, at COVID-19 smitter gennem dråber eller spyt. Ved at bære visir eller mundbind kan både borgere og hjemmeplejerne være trygge ved, at de ikke risikere at smitte hinanden”, siger Ole Bladt-Hansen, kommunaldirektør i Billund Kommune.

Billund Kommune er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen anbefaler, at Billund Kommune fortsat kan holde kommunens plejehjem åbent for besøgende.

Testbiler i Grindsted og Billund

Smitten breder sig dog generelt i befolkningen i Billund Kommune på tværs af flere byer. Derfor har Billund Kommune anmodet Region Syddanmark om at få to testbiler til kommunen, så alle borgere, der har mistanke om, at de er smittede med COVID-19, nemt kan lade sig teste.

Den ene testbil kommer til Grindsted i morgen, tirsdag den 13. oktober. Bilen vil være til stede i Grindsted til og med torsdag i tidsrummet 9-16. Bilen vil holde på Tårnvej 32, Grindsted.

Onsdag den 14. oktober kommer en anden bil til Billund. Testbilen vil være i Billund onsdag og torsdag i samme tidsrum klokken 9-16. Bilen vil holde ved Billund Idrætscenter, hal 3, Kærvej 501, Billund. 

”Hvis man er nær kontakt til en smittet, ved vi, at hastighed er altafgørende. Hvis man har mistanke om, at man selv er smittet eller er nær kontakt til en smittet, anbefaler vi, at man isolerer sig selv og hurtigst muligt bliver testet. Det er sådan, vi bryder smittekæderne, siger Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune.  

Fakta: Hvornår er man nær kontakt

Ifølge Sundhedsstyrelsen er du en nær kontakt, når du har været meget tæt på en person, der er smittet med Coronavirus. Følgende personer betragtes som nære kontakter:

  • Personer, som bor sammen med en smittet
  • Personer, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. ved kram) med en smittet
  • Personer med ubeskyttet og direkte kontakt til sekreter fra en smittet (f.eks. er blevet hostet på eller har berørt brugt lommetørklæde m.v.)
  • Personer, der har haft tæt “ansigt-til-ansigt” kontakt inden for 1 meter i mere end 15 minutter til en smittet person (f.eks. samtale med personen)
  • Sundhedspersonale og andre, som har deltaget i plejen af en patient med COVID-19, og som ikke har fulgt de generelle infektionshygiejniske forholdsregler.